BEMUTATKOZIK A KEMÉNYFA PELLET

A tüzelési célra gyártott pelleteket összefoglalóan tűzipelletnek hívjuk. Története az amerikai kontinensen kezdődött az 1900-as évek első harmadában.

Az előkészített alapanyagból nagy nyomáson történő préseléssel, rendszerint 6-8 mm átmérőjű, hengeres, 10-50 mm hosszúságú fűtőanyag készül. Ebben a formában a termék több tulajdonsága kedvezőbb, mint az alapanyagé. Könnyebben raktározható, szállítható, tisztább, de ami a legfontosabb, hogy ezzel az eljárással szabályozhatóbbá válik a szilárd tüzelőanyaggal történő fűtés. Az ily módon “folyékonnyá” tett szilárd tüzelőanyag adagolhatósága közelít a gáz és a folyékony halmazállapotú fűtőanyagokéhoz. Mindezen jellemzőkkel közel olyan kényelemmel fűthetünk, vagy juthatunk meleg vízhez, mint a gázzal történő tüzeléskor.

Lényeges tulajdonsága, hogy környezetbarátabb más fosszilis tüzelőanyaghoz képest, mivel elégetésekor csak annyi CO2 szabadul fel, amennyit a növény élete során megkötött (CO2-semleges).

A kiváló minőségű fapellet fafeldolgozó üzemek (fűrész-, bútor-) melléktermékéből, a kéreg, levél és szennyezőanyag mentes fűrészporból, faforgácsból készül. Az ilyen alapanyagú pelletnek a hamutartalma 1% alatti lesz. Ez azért fontos, mert általában a fapellet égők, – főképp az otthonokban használt kisebb és érzékenyebb készülékek – magas hamutartalom mellett eltömődnek. Fontos, hogy a fa alapanyagú pelletek elégetésére kifejlesztett égők csak fapellettel működnek üzembiztosan.

Mi kiváló minőségű, hazai gyártású keményfa pelletet kínálunk. A standard 15 kg-os zsákos kiszerelés mellett lehetőség van 1 és 2 m3-es big-bag-es szállításra. A 6 mm átmérőjű tűzipellet az akkreditált laboratóriumi bevizsgálása során magas, 18 Mj/kg feletti fűtőértéket és alacsony hamutartalmat (1%>) mutatott.

Storkpellet - ALOM PELLET, TAKARMÁNY PELLET, TÜZI PELLET