Alom pelletek

 

A pelletált szalma előnye abban rejlik, hogy a szalma kiváló tulajdonságait megsokszorozza.

 

A rendszerbe bekerülő nyers, válogatott minőségű, tiszta búzaszalma először a bála bontón keresztül a rostába, majd a speciális darálóba kerül, mely során nedvszívó-képessége többszörösére nő, a megnövekedett felszívó felületnek köszönhetően.
A pelletálás folyamata során a az anyagot hosszabb időn keresztül magas hőmérséklet éri( 100-130 C°), elősegítve a csíraszám csökkenését .

 

A lehűlt, kész pellet rostáláson esik át, így a gyártás során keletkező kisebb darabok, porszemcsék eltávolításával, pormentessé válik a csomagolásra szánt anyag.

 

Előnyei között sorolható fel, hogy kis helyen is elfér, könnyen szállítható, így könnyítve meg az alom kezelését, raktározását.

 

A szalma alom pellet kitűnő nedvszívó-képességének köszönhetően, az ammónia nem jut az állat szervezetébe, így a különféle légzőszervi megbetegedések elkerülhetők. A jó nedvszívó képesség a kellemetlen szagok elnyelésével segít a különféle rovarok (böglyök, legyek) távoltartásában.

 

A készárut száraz, pormentes helyen tároljuk, így olyan minőségben kerül istállójába, alomtálcájára, mint ahogy a gépsorról lejött.

 

További információ

Takarmány pelletek

 

Takarmányozási célra gyártott pelleteink (lucerna, fűszéna, búza-szalma) 100%-ban természetes alapanyagból készülnek. Kizárólag napon száradt, speciális légáteresztő takaróponyva (toptex) alatt tárolt, kocka és körbálás alapanyagot használunk fel. Az alapanyagot és a készterméket rendszeresen akkreditált laborban vizsgáltatjuk.

 

További információ

Tűzi pelletek

 

Az egyik legkeresettebb termékünk, a 80%-ban keményfa, 20%-ban fenyő fűrészporból készült pelletünk, amely kis háztartási és nagy ipari kazánokban egyaránt megállja a helyét. A pellet hamutartalmát folyamatosan vizsgáljuk helyi laborunkban, az értékek 0,6-1% közé esnek, de időről időre akkreditált laborban is bevizsgáltatjuk a főbb paraméterekre.
A pellet átmérője 6mm, fűtőértéke 18MJ/ kg felett van, nedvességtartalma pedig 10% alatt. A termék színe a szárítás mértékétől, alapanyag tárolási idejétől függően eltérő lehet, barna és középbarna között mozog. Itt szeretném felhívni a figyelmet, hogy a közhiedelemmel ellentétben, a pellet színe nincs összefüggésben beltartalmával, a fehér pellet is lehet rossz minőségű!

 

További információ